nieuws
live
match
kalender
meer

08/10 om 10u11

Terug
Blindentribune voor eerst in gebruik

Zoals eerder meegedeeld, organiseert STVV dit seizoen, in samenwerking met de Provincie Limburg en Intro, bij 4 thuiswedstrijden van de club blindentribunes voor blinde of slechtziende supporters. Vrijwillige commentatoren zorgen er voor audiobeschrijving (voetbalcommentaar) over de volledige wedstrijd en geven veel meer details mee: posities op het veld, uitleg over een actie, de emoties in het stadion, reacties van spelers,... Via een ontvangertje met koptelefoon kunnen de personen met visuele beperking dit commentaar in de tribune volgen.

Op die manier kunnen zij zich helemaal inleven in de match en ten volle genieten van een wedstrijd van hun favoriete ploeg, in het stadion en samen met de andere supporters.

Afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd STVV – Waasland-Beveren, werd deze tribune voor het eerst in gebruik genomen worden.  Een aantal slechtziende personen hadden zich ingeschreven om de match bij te wonen.

Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd werden zelfs een aantal niet-blinden personen de wedstrijd geblinddoekt meevolgden via de hoofdtelefoons om te ervaren hoe dit voelt.  

Voor Frank Smeets - gedeputeerde Limburg van Welzijnsbeleid, Veerle Heeren - burgemeester van St.-Truiden, Stan Niesen - Commercieel Directeur STVV was het een bijzondere ervaring.

Kijk hier naar het sfeerverslag.